Подбор на акумулатор и ел. батерия: 3-стъпки

Автомобилните акумулатори са електрически устройства за събиране на енергия, и променят енергията от съдединения в електрическа. Важните стъпки за това как точно върши работа дефакто не са се променили твърде много в последните седемдесет години. Акумулатор за ups имат оловно-киселно количество; вид киселина, дори електролит, които отреагира с оловните плочи намиращи се в батерията, да създава ел. енергия.


Не е тайна, че по-големият двигател разполага със нужда от значително повече енергия, така че батерията ви ще трябва да бъде с размер точно за колата. Автомобилите притежават доста по-голямо електрическо товарене от множество таблети, тонколони и принадлежности и може да се нуждаят от батерия с много сила, за да работят именно тези с-ми коректно. Ако сте поставили акумулаторна батерия, и той е твърде малък, да отговори на всички нужди за въртящ момент на мпс-то, този проблем може да допринесе до сериозни проблеми в този автомобил.
Химикалът на батерията за автомобила, е изготвен от сярна киселина и чиста вода. Когато акумулаторната батерия се разрежда, положително заредените и отрицателно плочки от олово се превръщат в оловен сулфат, а електролитът загубва голяма част от киселината си, като се превъща най-вече във вода. Като се зареди, отрицателно заредената оловна плоча се състои от олово и диоксид, като електролитът възвръща киселинността си. Бъдете много внимателни при работа с автомобилни акумулатори, понеже оловната киселина, както също и абсолютно всички остатъци, натрупани върху стената на батерията, са опасни. Почти винаги носете защита на вашите очи и ръчичките, щом извършвате работа с електрически батерии.
Кракинг усилване е единица на стартовата мощ на акумулатора. Изберете си акумулаторни батерии, които отговарят на строгите изисквание на автомобила, като говорите с притежателя на магазина или прочетете в документа на мпс-то.
Ако живеете в по-студен климат, е много важно какъв точно акумулатор притежавате. В температури значително под 0-ла много електрически батерии могат да предават единствено около педесет процента от своята пълна мощ, защото химическият процес в самите клетки на акумулатора всъщност може да се бави и намаля.
Автомобилните батерии без поддръжка са 90 процента от пазара днес, в сравнение със старите батерии, които се нуждаят от наблюдение и редовно добавяне на чиста вода.
Терминалите за автомобилните батерии са разположени встрани на батерията или пък отгоре. Дръжте ги чисти и без силна корозия за най-хубави параметри, като позлвате спрей за клеми и четка за изчистване на клемите .
Другите напътствия за автомобилната батерия
Акумулаторната батерия на вашия собствен лек автомобил е препоръчително да има гаранция, ако имате неприятности с него; Вижте този етап, преди да вземете нова ел. батерия от магазин, различен от вашия собствен продавач.
В случай, че в момента е изтекла гаранцията на точно този моторен акумулатор, тогава проверете размера преди да вземете нов.
Слагането на използвани моторни батерии може да стане много опасно. Пазарувайте нови батерии, щом е осъществимо.
В случай, че батерията ви започне да изтощава, започнете веднага да търсите замяна. Налице е по-голяма възможност да намерите добър акумолатор, ако закупите малко преди да е спрял да върши работа.
Чисто новата лека кола обикновено се нуждае от подмяна на батерията след 3 до Четири години.
Автомобилните акумулаторни батерии нямат необходимост от годишна поддръжка. Хубаво е постоянно да проверявате батерията си, за да я поддържате в добра форма. Поддържайте автомобилните клеми, кабелите и буксите чисти и с липса на силна корозия. Използвайте телена четка и комбинация от сода за хляб, и ще изчистите абсолютно всички натрупани замърсения и елементи по клемите на акумулатора.
Редовно инспектирайте кабелите на акумулатора. Бъдете сигурни, че ел. кабелите и батерията са правилно съединени.

This entry was posted on Monday, May 18th, 2020 at 12:00 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.