Точно как се рециклират леки коли за скрап

scrap carsЗамисляли ли сте се по-задълбочено точно как се рециклират автомобилите, през точно какви процеси преминават, какво реално се случва в тях.

1-во точно след като изберете, кой да отнесе автомобила ви за скрап е фирмата да ви изплати споразумяната сума пари, приготвяте документите за собственост и транспортират леката кола, след което се настанява на мястото където ще стартира подготовката и.

Стартира се с най-важният елемент от гледна точка на защита – резервоара за горивото. Бензина се изпразва от него а точно след това дадения резервоар се премахва. Повода е, че там се съдържат пари от бензин и при най-малката искрица е възможно да гръмне.

Точно след това се преминава на идната стъпка. Премахване на различни течности от колата. Премахва се маслото от автомобилния двигател, при положение, че то се извлича в специфични варели и се отделя за друго рециклиране. Подобна процедура се върши за водата за чистачките, антифриза и разнообразни течности ако случайно има. Климатичния фреон също трябва да се събере с необходимата методика и да не се допуска в атмосферата.

Батерията се откача и се пуска за отделно рециклиране, притежава в себе си олово и някои други химикали като пример електролити. Батериите са с различна рециклируема процедура.

В следващата стъпка автомобила се готви за махането на неметалните елементи, като може безпроблемно да са разкачени и отделени от купето. Точно тук са пластмасови брони, огледала, гуми, стъкла и други подобни елементи.

В следствие на цялото това колата може да бъде смачкана. По този начин се достига по компактна форма за пренасяне или съхраняване. Значително често не се смачкват, а направо се поставят на поточна линия която ги отвежда в една голяма машина, която ги разфасова на миниатюрни парченца. Тя се нарича мелачка, нещо приличаща на мелачаката на работа, нарязващ хартията на малки парченца.

Разпокъсаната срап, която е получена е удобна да бъде разчистена от неметалните елементи, всичко това става най-ефикасно с огромен магнит, като изтегля металните частици. С резервоар с вода може да се раздели пластмасата и платовете от алуминия, където не са премахнати.

Така в крайна сметка вашия автомобил се раздробява и разпределя. Получената скрап е удобна за преместване и би могла да се придвижва до най-различни места по света и у нас или пък до конкретен завод, където ще я купят. Там тя бива отливана и претопявана в напълно нови профили, ламарини и заготовки за създаване на други метални изделия.

This entry was posted on Friday, November 24th, 2017 at 11:55 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.