Световни музеи забраниха селфитата

selfie
Световните музеи забраниха на клиентите да използват селфи стиковете на територията им. Използването на разтегателните пръчки, с които може да се направи безупречно селфи на фона на избраната музеен експонат, се популяризира наистина през изминалите две год.. Музейните уредници забраниха пръчките, за да не би да послужат за други по-неприятни цели.

Пръчките предоставят добра възможност на туристите да се снимат от по-голямо дистанция, но от ръководствата на редица сериозни музеи считат, че употребата на селфи пръчка може да повреди някой от ценните музейни експонати и също така да нарани другите посетители.

Първите музеи са Гугенхайм, Смитсониън, Метрополитент а в последствие се включиха и “Музеят Купър-Хюит, посочва “Дарик” и “Музеят за съвременно изкуство и дизайн”.

Забранена е също употребата на селфи стиковете във абсолютно всички музеи и галерии в Австралия, както също и по време на всички футболни мачове в Европа и тенис състезанието Australian Open.

This entry was posted on Monday, April 25th, 2016 at 12:16 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.