Archive for November, 2017

Точно как се рециклират леки коли за скрап

scrap carsЗамисляли ли сте се по-задълбочено точно как се рециклират автомобилите, през точно какви процеси преминават, какво реално се случва в тях.

1-во точно след като изберете, кой да отнесе автомобила ви за скрап е фирмата да ви изплати споразумяната сума пари, приготвяте документите за собственост и транспортират леката кола, след което се настанява на мястото където ще стартира подготовката и.

Стартира се с най-важният елемент от гледна точка на защита – резервоара за горивото. Бензина се изпразва от него а точно след това дадения резервоар се премахва. Повода е, че там се съдържат пари от бензин и при най-малката искрица е възможно да гръмне.

Точно след това се преминава на идната стъпка. Премахване на различни течности от колата. Премахва се маслото от автомобилния двигател, при положение, че то се извлича в специфични варели и се отделя за друго рециклиране. Подобна процедура се върши за водата за чистачките, антифриза и разнообразни течности ако случайно има. Климатичния фреон също трябва да се събере с необходимата методика и да не се допуска в атмосферата.

Батерията се откача и се пуска за отделно рециклиране, притежава в себе си олово и някои други химикали като пример електролити. Батериите са с различна рециклируема процедура.

В следващата стъпка автомобила се готви за махането на неметалните елементи, като може безпроблемно да са разкачени и отделени от купето. Точно тук са пластмасови брони, огледала, гуми, стъкла и други подобни елементи.

В следствие на цялото това колата може да бъде смачкана. По този начин се достига по компактна форма за пренасяне или съхраняване. Значително често не се смачкват, а направо се поставят на поточна линия която ги отвежда в една голяма машина, която ги разфасова на миниатюрни парченца. Тя се нарича мелачка, нещо приличаща на мелачаката на работа, нарязващ хартията на малки парченца.

Разпокъсаната срап, която е получена е удобна да бъде разчистена от неметалните елементи, всичко това става най-ефикасно с огромен магнит, като изтегля металните частици. С резервоар с вода може да се раздели пластмасата и платовете от алуминия, където не са премахнати.

Така в крайна сметка вашия автомобил се раздробява и разпределя. Получената скрап е удобна за преместване и би могла да се придвижва до най-различни места по света и у нас или пък до конкретен завод, където ще я купят. Там тя бива отливана и претопявана в напълно нови профили, ламарини и заготовки за създаване на други метални изделия.