Archive for August, 2017

От значение ли е притежанието на фискален апарат?

cash registerВсички сме наясно, че сме длъжни да съхраним фискалния бон най-малкото до излизането от търговския обект, който сме посетили. И голяма част от клиентите са се убедили, че понякога е много важно да задържим малките хартийки за повече при нас, защото изникват много непредвидени ситуации, в крайна сметка фискалният бон е отговор на значителна част от питанките, които възникват.

Защо е важно да следим дали магазините, посещавани от нас, притежават фискални апарати?

Да изискваме касов бон е не просто наше право, а и задължение. Абсолютно всеки магазин или кътче, от където можете да купите даден услуга или продукт, е необходимо да има касов апарат по закон. И никой не бива да понася и да отминава с лека ръка липсата на фискално устройство. Касовата бележка, с която излизате от магазина, е този лист, с който е възможно да подкрепите с доказателство, че това, което имате в раницата или колата си, наистина е Вашето и че не сте го взели неправомерно. Ако сте собственик на търговки обект и касовото ви устройство не желае да издава фискални бележки по неизвестна за вас вина, не го подминавайте, а потърсете експертните услуги на компания, знаеща как да премахне възникналия проблем.

Доверявайте се на компютрите и счетоводните софтуери.

Да разполагате с фискално устройство в магазина си е Ваш ангажимент, като вярваме да изпълнявате. Но съществуват и много продукти, присъстващи на пазара, можещи значително да улеснят работния процес. Става дума за притежанието на счетоводен и складов софтуер, като задължително ще направят работата Ви в пъти по-лека, лесна и приятна.