Archive for January, 2017

CCFL рингове

Формата на фаровете често правят леката кола различна от всички останали. Това оригинално решение за промяна на визията на леката кола и придаване на характерна и уникална особеност на профила е инсталирането на автомобилни светлинки вид „Ангелски очи”.

car tuningМетода е разработен през 90-те години и до скоро се ползваше само при стоковите модели. С навлизането на технологиите и покачването на процесите на производство, вече е възможно да се закупи отделен чифт ангелски очи, и след това да се постави на леката кола.

В избиране на този вид светлинки е необходимо да се види съвместимостта и възможността за инсталиране на определения модел автомобил също така и с типа на фара, с който е снабден. Има и еднотипни рингове, идеални за повечето видове фарове, без налагането на модификации и допълнително изрязване.

По естеството си ангелските очи биват гривни с гъсто поставени във вътрешността си лампички, които опасват самия фар. Изработват се по три технологии – CCFL – ползваща студен катод, като на луминисцентната светлина, LED – крушки лед и RGB – последна генерация ангелски очи, които излъчват два пъти по-силна светлина при съпоставка с тази на CCFL варианта. Дължината на живота е до 100000 работни часа! Излъчваната светлина е в разнообразни цветове.

Възможно е да се поставят както на задните, така и на предните светлинни елементи на леката кола. Липсва ограничение дали те ще са използвани в частта на мигачите или фара.

Плюс стилния дизайн ринговете засилват и светлината на пътя, правещи ги освен ефектен и функционален елемент, подобряващ карането на автомобил през неосветената част от денонощието.

Достъпната цена и сравнително простия монтаж на голяма част от фаровете, създават “ангелските очи” все по-желан тунинг аксесоар. Чудесно решение за освежаването и осъвременяването на вашия собствен автомобил.