Archive for August, 2014

Причината защо ни е нужна застраховка живот?

Много хора биват „намерени” от застраховката си, а не се опитват да я намерят сами. Това е така, защото по-голяма част от застрахователните агенти се свързват с потенциални клиентибез да е нужно да чакат първо клиентът да ги потърси. Когато стане това, потенциалният клиент трябва да да бъде добре информиран за това дали му е нужна застраховка и ако действително му е нужна, каква да е.

При живото застраховането изборът винаги минава през въпроса: „Имам ли нужда от подобен разход?”, а отговорът никога не е един единствен. Той зависи от конкретния човек, от семейното му положение, нужди и доходи. За конкретни категории хора тази застраховка действително е подходящ избор, а за други хора – е напълно излишна.

Лицата, които би трябвало да обмислят внимателно възможността да си закупят застрахователна полица, са най-вече тези, които издържат семейство, деца или други техни приближени зависят от тях. Така че при нещастен инцидент с такъв човек техните близки ще изпаднат в трудна ситуация, тъй като са разчитали на него. Друга такива лица, които би трябвало да разполагат със застраховка живот, са лицата с по-рискови професии.

Не е съвсем вярно това, че домакини, които са се посветили на гледането на децата и грижите за къщата, не се нуждаят от застраховка. Техният труд винаги е бил много ценен и незаменим, но ако се случи нещастие, семейството ще бъде принудено да решава и финансов проблем, който е свързан с отглеждането и възпитаването на децата и освен това наемането на някой, който да се грижи за тях.

Определянето на застрахователната сума е следващият по ред казус. За да изчислите какъв точно вид застраховка ви е нужна, следва да минете през 3 стъпки. Първо, опитайте се да прецените какви пари ще се нужни на вашето семейство в случай на вашата смърт. Тези разходи условно се делят на непосредствени разходи, настъпващи веднага след смъртта, и на текущи бъдещи разходи.

След това, изчислете приходите на семейството, които ще трябва да покрият тези разходи, и последно, извадете от приходите разходите. Получената така сума е стойността, която няма да достигне на вашето семейство и ще му е необходима. Така че и застраховката трябва да възлиза на тази сума, за да се справи с нуждите на семейството ви.

 

По какъв начин да се спрем на подходящ брокер на имоти тогава когато избираме за покупка имот!

под наем

Квартири в София

В развитите страни агент на недвижими имоти изобщо не е професия от която човек да се срамува! Но все пак по собствените ни географски региони на хората още не им е ясно, точно какви са отговорностите на агента на имоти, или за какво именно му се плаща…и особено често има причина в мнителността.

Постоянно трябва да сте зорки с вашия избор на брокер на недвижими имоти.

Научете допълнителни работи относно фирмата, която ще се заеме с намирането на вашият имот.

Опознайте се съвсем лично със служителя от компанията, който ще се заеме с бъдещият ви имот.

Пожелайте от личния ви агент на недвижими имоти да ви сподели:

Абсолютно всичко, което ще извършвате заедно – всяка една крачка- от идеята до ключа.

В какви точно времена ще е осъществен пълният процес – от първоначално търсене, през самите огледи, до приключването на бизнес сделката.

Какво трябва да приготвите именно вие- документи, бележки, време.

Какви са ангажиментите на брокера – пределно ясно посочени, а също така в за колко време е напълно реално да са поети и изпълнени.

Не се надявайте само на общуването чрез електронна поща – дори и цветущо да сте успели да опишете вашите търсения – абсолютно нищо не може да смени един диалог. Най-хубаво искайте среща! Именно вие е необходимо са изберете, с кого да работите – както агенцията, така и лично брокер от агенцията.

В случай, че характера или може би отношението към длъжността на предложения брокер на недвижими имоти не ви харесва – свържете се с управителя на фирмата и искайте друг брокер, който да се ангажира с намирането, или може би дайте търсенето на някоя друга агенция.

Пожелайте на мига различен агент, при положение че:

Ви влачи на обекти, които не кореспондират с вашите изисквания /при положение, че, вече сте казали конкретно какво бихте искали/.

Нагъл е и започва да ви иска финанси за самите огледи и в през това време ви предлага оферти, които нямат никаква връзка с исканията ви.