Archive for June, 2014

Спестовна застраховка живот?


Колебаете ли се дали или не да сключите застраховка живот? Питате ли се дали това е добър и надежден избор за вас самите? Изниква ли въпросът, какво би се случило с близките ми и моето семейство, ако нещо лошо се случи с мен?

Ако искате да осигурите бъдещето на вашите деца и не сте с егоистични склонности, който мисли, че с него идва и краят на света, то животозастраховането е чудесен начин да направите това. Изобщо не е задължително разбира се да се случи нещо лошо с вас, като все по-голям брой хора се осланят на възможността да вземат спестовна застраховка, която да им осигури по-спокойни старини.

В България основна част от лицата, сключващи застраховки живот са главно семейства, които желаят да спестяват и да правят планове за развитието си в бъдеще. Независимо дали ще използвате спестовния си фонд за покупка на ново жилище или ще си гарантирате втора пенсия, то това се явява един сигурен инструмент да гарантирате достойнството си даже когато вече няма да бъдете толкова млад. Доста хора и главно самотни родители ползват спестовна застраховка, за да могат спестяват за образованието на своите деца в опита си да им осигурят всички възможни алтернативи, които те най-вероятно са изпуснали.

Най-вероятно се питате дали да оставите парите в банка? Отговорът е наистина прост – банката не би ви изплатила рисково покритие, в случай, че ви се случи нещо, а вашите наследници ще могат да се възползват единствено от спестовния фонд, натрупан до дадения момент. Същевременно някои организации предоставят много добра доходност при застраховки живот, която отстъпва само с 3 процента на лихвата в банката, обаче осигурява пълно здравно покритие.

Много внимавайте когато контактувате с фирми, които ви предлагат лично да изберете доходността в проценти, защото най-вероятно не сте наясно с предишни години и определената за тях доходност. Все пак в общи линии за реален процент може да се смята приблизително 5% лихва (на годишна база). Ако все пак имате някакви притеснения, то бихте могли да се свържете с специалист в областта на предоставянето на застраховки живот, който да ви осведоми подобаващо за реалното положение и да ви даде няколко важни причини да имате застраховка живот.